Brakåpning for Brodd Herrer!

1.div Vest skulle droppes igang i Storhaughallen denne lørdags morgenen. Sola IBK stod som motstander… Pelleg hadde knapt gnidd søvnen ut av øynene før kampen var igang. Ville Brodd greie seg, til tross for to debutanter og flere faste spillere i fravær?

Bilde fra tilsvarende kamp for 2 år siden.

Bilde fra tilsvarende kamp for 2 år siden. Samme dommer. Erling ute med skade i dag.

Vi bestemte oss for å ligge lavt, som i pre-season. La motstanderlaget jobbe og bli utålmodige. Dette er etter hvert blitt vårt varemerke. Og det funker bra. Vi måtte starte kampen med 3 backer grunnet «sent innkommende maskin». Men for en start det ble! Allerede etter 5:31 får vår debutant, Cezar ballen i mål på pasning fra Morten. På dette tidspunktet hadde Sola kontrollert spillet, uten å få de helt store sjansene. På 8:09 for Morten ballen høyt oppe i banen og gjør ingen feil! 2-0 settes inn uassistert. Litt farlig med en slik tidlig ledelse, men vi bestemmer oss for å fortsette med samme press, og samme taktikk. I samme bytt, 24 sek senere setter igjen Morten en bak Bønna i Sola-buret. Også denne gang uten assist. 3-0, og det ser ut som om Brodd er i ferd med å få Sola ut av sporet.

Etter dette følger en periode med litt frem og tilbake. Sola presser, og Brodd ligger kompakt og får kontringer. Merkelig mye rom i motstanderens slott gir Andy flere muligheter, og etter 9:35 er 4-0 ett faktum. Alex får sitt første målpoeng for sesongen. Hva skjer? Blir det utklassing? Det går ytterligere 4 minutt før neste scoring. 5-0 kommer etter slurv i Sola-forsvaret. Keeper er dekket og langskudd settes enkelt i hjørnet etter innslag. Kjetil scorer på assist fra Knut. Kunne vi greie å holde resultatet helt inn i første? Nei…

Bigga kommer seg fri på lengste stolpe og setter Solas første redusering bak en utspilt Pelleg. Første «glipp» fra vår solide sisteskanse som virkelig fikk kjørt seg i perioder! 1.periode ebber ut uten noe mer som skjer.

I andre periode er vi over på 4 backer, noe som skaper litt mer ro i rekkene. Vi kjører samme taktikk, og det lykkes. Sola får ikke satt ballen bak Pelleg, men lykkes etter 8:12. Nok en gang blir det frispilling på lengste stolpe, og Pelleg er utspilt. 5-2 står det nå. Greier Sola å spise seg innpå? Gleden er derimot stor når det er Brodd som igjen svarer. Ola får sin debutscoring og øker til 6-2. Grei periode, uten for mye spennende som skjedde. Ett powerplay til Sola, uten at det lykkes.

Før tredje periode bestemmer vi oss for å ligge kompakt. Vingene deltar i det defensive, slik at vi lettere kan sikre slottet. Vi får ett powerplay tidlig i perioden, og kommer til flere gode sjanser. Sola rir av på en god måte. Taktikken funker nok en gang, og Steinar setter sitt første i sesongen. Brodd leder nå 7-3. Nok en gang uten assist. Dette vitner om god defensiv jobb av våre løpere!

Så kommer en rotete periode fra Brodd. Knut får en korrekt utvisning for slag, og Sola har powerplay. Nok en gang rir vi bra av, men etter 30sek av undertallet står en Sola-spiller for nære og blokkerer ett innslag fra undertegnede, noe jeg påpeker overfor dommerne og viser avstanden. (Kanskje noe usportslig) Dommerne idømmer 2 min for protest. Helt ok, men det skulle vært idømt utvisning for avstand andre vei. Denne avgjørelsen kunne vært avgjørende for kampen, da Sola reduserer to ganger i 5-3 og 5-4. Stillingen er nå 7-4, med 13 minutter igjen. Nå forventet vi at Sola ville kjøre opp litt med høyere press. Det gjorde de også, men det førte bare til mer rom for våre løpere. Bare 30 sekunder senere er det igjen Andy som får gleden av å slukke tenningen til Sola. 8-4 settes nok en gang fra slottet. Herlig comeback etter en dårlig 5 minutts periode! Etter dette blir det stillingskrig, og hvert av lagene setter 1 mål hver. Sola er ikke giftige nok i dag. Nicklas får pyntet på sluttresultatet, assistert av Cezar.

Alt i alt en glimrende sesongåpning, der mye av usikkerheten forut for kampen blåses bort i løpet av en glimrende første periode. En lagseier, der taktikken klaffet 100%, og innsatsen ikke var noe dårligere! Blir vanskelig å gi brodder på en slik dag…

vepsvepsveps Andreas, for to viktige scoringer, og klokskap både offensift og defensivt

vepsveps Pelleg, for mange viktige redninger. Holder hodet kaldt i de aller fleste situasjoner

veps Morten, for utrettelig jobbing, både defensivt og offensivt. Er med på å avgjøre kampen alene i 1.periode.

En halv brodd til resten av laget!

2 tanker om “Brakåpning for Brodd Herrer!

Takk for din kommentar. Husk at du kan abonnere på svar til din kommentar...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s